Landgårdens Fjällkor

Leksand

Landgårdens Fjällkor

Våra fjällkor är grunden till våra produkter. På sommaren driver vi en levande fäbod i Skallskog, Leksand där vi bland annat ordnar sillkvällar, bakdagar, konserter och kafé (vissa dagar).

Resten av året håller vi och korna till på Landgården i Gärde, Häradsbygden utanför Leksand. Där har vi en butik med självbetjäning i en vagn på gården. Det går även att beställa varor.

Exempel på produkter, Skallskogsknäcke, fjällkosmör, tunnbröd, ostkaka, tjockbulla, Landkoumi m.m.

Gärde Mullbacken 12
793 50 Leksand

Här når du oss

Aktiviteter
Café
Gårdsbutik
Knäckebröd
Ost
Ostkaka
Tunnbröd
event
fjällkosmör
landkoumi

I närheten av Landgårdens Fjällkor

Sahlins Struts

Sahlins Struts

Borlänge

Sahlins Struts är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. I gårdsbutiken kan du få se världens största ägg som väger 2589 kg och är med i Guiness World Records. Här finns en mångfald av strutsprodukter, dammvippor gjorda av strutsfjädrar, plånböcker, väskor och skor av strutsskinn, hudvårdsprodukter gjorda av strutsolja, som använts sedan faraonernas tid och såklart strutskött och strutsägg.


Gården erbjuder mycket skoj för barnen. Intill kycklingarnas hus finns en stor lekpark, med trampbilar, rutchkanor, gungor och studsmattor, barnen kan även testa att mata strutsarna. För de vuxna finns här sommarpub.


För den som vill veta mer om strutshållning, anordnar gården kurser i strutshållning och har utsetts som exminator för utdelande av certifikat av jordbruksverket. Välkomna!

Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

  • Karta
  • Kontakt
  • Om oss
Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

info@gardsbutiker.se

Vill du också synas?

Kontakta oss om du vill att din gårdsbutik ska synas hos oss eller om du vill ändra uppgifterna om din gårdsbutik.

Kontakta oss
© 2020 Cloud Technologies
Powered by Nimles
Kundvagn
    Totalt
    Gå till kassan