Björgården

Rättvik

Gården har ett eget syltmakeri, där närodlad frukt och bär färadlas till mathantverk som sälj i gårsbutiken. Här finns marmelader och sylter, chutneys, safter, geléer, även téer, örtoljor och mycket mer. I butiken säljs även lammkött och skinn från gårdens egna djur. På sommaren är caféet öppet, där du kan fika under ett träd och njuta av naturen.

Övre Gärdsjö Landsväg 75
795 92 Rättvik

Här når du oss

Bär
Chutney
Djur
Frukt
Färska kryddor
Får
Gelé
Glögg
Gårdsbutik
Korv
Kryddor
Kött
Köttlådor
Lamm
Marmelad
Marmelader
Saft
Skinn
Sylt
Torkade kryddor
Téer
Ull
Örtoljor
Örtskorpor
Örtvinäger

I närheten av Björgården

Sahlins Struts

Sahlins Struts

Borlänge

Sahlins Struts är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. I gårdsbutiken kan du få se världens största ägg som väger 2589 kg och är med i Guiness World Records. Här finns en mångfald av strutsprodukter, dammvippor gjorda av strutsfjädrar, plånböcker, väskor och skor av strutsskinn, hudvårdsprodukter gjorda av strutsolja, som använts sedan faraonernas tid och såklart strutskött och strutsägg.


Gården erbjuder mycket skoj för barnen. Intill kycklingarnas hus finns en stor lekpark, med trampbilar, rutchkanor, gungor och studsmattor, barnen kan även testa att mata strutsarna. För de vuxna finns här sommarpub.


För den som vill veta mer om strutshållning, anordnar gården kurser i strutshållning och har utsetts som exminator för utdelande av certifikat av jordbruksverket. Välkomna!

Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

  • Karta
  • Kontakt
  • Om oss
Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

info@gardsbutiker.se

Vill du också synas?

Kontakta oss om du vill att din gårdsbutik ska synas hos oss eller om du vill ändra uppgifterna om din gårdsbutik.

Kontakta oss
© 2020 Cloud Technologies
Powered by Nimles
Kundvagn
    Totalt
    Gå till kassan