Berga Ägg & Jord

Fjugesta

Berga gård är ett KRAV-godkänt lantbruk med växtodling och lamm- och äggproduktion. På gården finns en äggbod, gårdsbutik och café. I äggboden säljs gårdens egna KRAV-ägg. I gårdsbutiken hittar du också honung och ekologisk ost gjord på fjällkomjölk. På hösten finns närodlad ekologisk potatis. I det mysiga caféet finns mackor, bakverk, ostkakor, egengjord glass och mycket mer.

Berga gård
71692 Fjugesta
www.berga.net
070-631 65 05
facebook
instagram

Här når du oss

Café
Ekologiskt
Försäljning
Glass
Gård
Gårdsbutik
Honung
Kimchi
Lamm
Mathantverk
Mjöl
Must
Ost
Ostkaka
Senap
Servering
Sylt
Växtodling
Ägg
Öl

I närheten av Berga Ägg & Jord

Slåttergubbens ekologiska fågelmat

Slåttergubbens ekologiska fågelmat

Vreta Kloster

Janne Wester som driver slåttergubben har en passion för fåglar, natur och miljö. Vid gårdsbutiken där han bor ser han dagligen hur det ekologiska lantbruket har positiv effekt för fåglarna. Ena dagen kan det vara ett par hundra tornseglare som seglar över just ett ekologiskt fält för att hitta mat till sina ungar, andra dagar 7 sånglärkor som sjunger över ekofälten på ena sidan vägen medan bara 2 sjunger över det konventionella fältet. 6 par gulärlor i ekorapsen men bara 1 i det besprutade och täta fältet. Så varför fanns det då inte ekologiskt odlad fågelmat att köpa om man verkligen vill bry sig om fåglarna?

All fågelmat vi säljer idag är ekologiskt odlad, vi säljer mest i en webbshop men har också gårdsbutik med självbetjäning dygnet runt. Bemannat vissa dagar på vintern. 

Vi säljer också liar då det är en annan av Jannes passioner, kolla gärna in våra filmer på youtube. Slåttergubben är landets största entreprenör på lieslåtter. 2020 slog och räfsade vi 46 ha ängsmark, främst åt kommuner och länsstyrelser i SÖ Sverige. Välkommen! 

Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

  • Karta
  • Kontakt
  • Om oss
Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

info@gardsbutiker.se

Vill du också synas?

Kontakta oss om du vill att din gårdsbutik ska synas hos oss eller om du vill ändra uppgifterna om din gårdsbutik.

Kontakta oss
© 2020 Cloud Technologies
Powered by Nimles
Kundvagn
    Totalt
    Gå till kassan